10 Kasım 2012 Cumartesi

English Modals -1 (Multiple choice + Explained)


Çözümlü Testler : İngilizce Kipler (Modals) Çözümlü Testi -1

Sorulari dikkatle inceleyip dogru cevabi bulunuz. Yorum butonunu tıklayıp çözümü görebilirsiniz.

1. A few of the boys started the race without enough warm-up. They ... like that as they had muscle disturbance after the race.

a) couldn't have begun
b) mustn't begin
c) may not have begun
d) had better not begin
e) shouldn't have begun





2. When I looked at my watch some time ago, it was 12:15. Now it still is 12:15. It ... down.

a) should have broken
b) must be breaking
c) ought to be broken
d) must have broken
e) needn't have broken




3. Selim usually keeps the lights on, but now they are off. He ...... at home.

a) didn't have to be
b) must not be
c) would rather not be
d) isn't allowed to be
e) needn't be





4. Harrison was trying to repair the copying machine, but he was very desperate. Now, it seems that he .... it as it is working.

a) could repair
b) might be repairing
c) was able to repair
d) would repair
e) will have repaired




5. When I got stuck to traffic jam this morning, I got off the bus and .... to catch my first class.

a) have had to run
b) could have run
c) should have run
d) had to run
e) might be running



1
Soruda, birkac gencin yeterince isinmadan yarisa girmesi ve yaris sonrasi kas agrilarindan bahsedilmektedir. Tabi ki bu olaya elestirel gozle bakilmistir. Modallar icinde elestiri ve kritik anlamlari 'should' ile verilir. Olayin gecmiste meydana gelmesi acikca verilmis (started-had) oldugu icin Perfect Modal kavramini arariz. Birlestirirsek; Isinmadan yarisa *baslamamalari gerekirdi* demeliyiz. Yani Cevap E secenegidir.

2.
Bir sure once saatime baktim, 12:15 ti simdi gene 12:15. Demek ki saatim bozuk/durmus. Durma olayi, saate ilk bakma olayiyla hemen hemen ayni zaman diliminde diyebiliriz. Yani gecmis zaman. Saat her iki bakista da 12:15 olduguna gore 'bozulmus olmali' manasinda gercekci bir 'sonuc cikarma' izlenmeli ve (% 95 kesinlikle) 'must + have done' kalibi aranir. Yani Dogru Cevap: D secenegidir.
3.
'Selim evde oldugunda genelde isiklari acar' sa isiklar kapaliysa 'buyuk bir ihtimalle Selim evde degil' / 'evde olmamali' demeliyiz. Bu yargimiz present olmali cunku isiklarin simdiki durumu ele alinacak. O halde '% 95 gerceklik payiyla' (cunku soruda 'usually' var) 'must not' i arariz. Dogru Cevap: 'B' secenegi.
4.
Harrison fotokopi makinesini tamir etmeye calisiyor ama pek de umitli degildi. Fakat simdi makine calisiyorsa, Harrison bu isi 'basardi' demektir. Peki A secenegi mi, C secenegi mi? Gecmiste surekli yapilabilen isler/yetenekler icin cogunlukla 'could'; arada bir karsiniza cikan 'zor bir durumun ustesinden gelmek' anlamiyla da 'was/were able to' kullanilir. O halde Dogru Cevap: C secenegidir.

5.Gecmis zamanda yasanmis trafik kargasasi ve ise yetisme telasi anlatilmis. Eger otobusle yetisemeyeciginiz anlamissaniz, iner ve de ilk akliniza geleni yani kosup yetismeyi denersiniz. Tabi geç kalma riski, bu kosuyu zorunlu kilacaktir. Yani dogru cevap : D seçenegidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder