3 Nisan 2014 Perşembe

YDS ‘ye HAZIRLIK SÜRECİMİZİN BU SON GÜNLERİNDE NELERE DİKKAT ETMELİYİZ ?...


YDS öncesi hangi konulara bakmalıyız,nasıl çalışmalar yapmalıyız, neleri tekrarlamalıyız,hangi kelimeleri,hangi bağlaçları öğrenmeliyiz ve bunlar gibi birçok sorunun cevabını burada bulacaksınız.

DS ‘ye HAZIRLIK SÜRECİMİZİN BU SON GÜNLERİNDE NELERE DİKKAT ETMELİYİZ ?...

Gerek kendi başına çalışanlar olsun gerekse YDS kurslarına devam edenler sınava az bir süre kala artık daha dikkatli bir son hazırlık evresi geçirmek zorundadır. Bugüne kadarki hazırlık sürecinizde gerçekleştirmiş olduğunuz çalışmalar neticesinde hala var ise bir takım eksiklerinizi ya da yetersizliklerinizi gidermeniz gereken bir sürece girmiş bulunmaktayız. Eğer imkanınız varsa özellikle yıllardır İngilizce sınav hazırlığında deneyim sahibi olmuş kişilerin ve/veya kurumların düzenlemiş olduklarını sınav kamplarına katılmanızı tavsiye ederim. Genellikle bu tür kamplar düzenleyen kursların çoğu konusunda uzman kurumlardır. Çünkü bu kampları gerçekleştirebilmek çok fazla deneyim gerektiren bir iştir. Bu tür YDS kamplarının en önemli özelliği soru bazlı hazırlık süreci içeriyor olmaları ve daha çok çözüm odaklı bir anlayış içinde yapılıyor olmalarıdır. Ancak, mutlaka uyarmalıyım yeterince İngilizce alt yapınız yoksa ve bir sınav hazırlık süreci geçirmemişseniz ya da çok ciddi YDS ile ilgili konu eksiğiniz varsa bu tür kamplarda biraz kafanız karışabilir. Ayrıca yukarıda saydığım nitelikleri taşıyan kişilerle bu programlara katılmak zorunda olacağınızdan demoralize olma ve motivasyonunuzu kaybetme ihtimaliniz oldukça yüksektir. Bu nedenle mutlaka bir ön hazırlık süreci geçirmiş olmanız ya da YDS’ye daha önceden girmiş olmanız ve eksiklerinizi biliyor olmanız önemlidir.

Peki bu son günlerde başka neler yapabiliriz :
Daha önce sınavlarda çıkmış kelimelerin bir taramasını yaparak tekrar etmek ve mümkün olduğunca bu kelimeleri cümleler içinde görmek faydanıza olacaktır. İşte size bu imkanı sağlayacak YDS ‘de en çok çıkan kelimeleri içeren ve bu kelimeleri cümlelerde görebileceğiniz eş anlamlılarıyla verilmiş 1000 YDS kelime çalışması. 
YDS’de en çok çıkan bağlaçlarla ilgili çalışmalar yapmanız gerekmektedir. Bu bağlaçların türlerini ve anlamlarını öğrenmenizde fayda vardır. YDS için en önemli bağlaçları içeren bir çalışma şimdi sizin için burada.
YDS çalışmalarınızı tamamlayabilmek için mutlaka  “prepositions” yani edat çalışması yapmanız gerekmektedir. Edatlar için
Son günler için ayrıca “phrasal  verbs” çalışması yapmalısınız.
Cümle yapılarına hakim olmak özellikle cümle tamamlama ve paragraf tamamlama soru türlerinde bizi çok yardımcı olacaktır. Cümle Yapıları için
Her ne kadar  son yıllarda  YDS sorularında oldukça fazla değişikliğe gidilmek istenmiş olursa olsun genel kurallar hala geçerliliğini korumaktadır. Bu nedenle bu kuralları bilmek gerekmektedir.
Geçmiş yıllara ait YDS,KPDS,ÜDS sorularını çözmek ve cevaplarını analiz etmekte fayda vardır.
Sosyal ağ üzerinden yapılan soru çözümleri sayfalarına katılım göstermek faydalı olacaktır.

YDS GRAMMAR 
YDS TRICKS 
GÖRÜNTÜLÜ ANLATIMLAR 
Saygılarımla
İyi Çalışmalar
Fuat TURGUT(Dil Bilimci Yazar İngilizce Öğretmeni)

Ankara İngilizce Kursları (English Anchor)
İngilizce Kursları Ankara, YDS Kursu Ankara,PTE Kursu, TOEFL, IELTS 'de Analitik Kavrama Tekniği, Konuşma İngilizcesi Kurslarında Refleks Kazandırma Metodu, Çocuk İngilizcesinde Kalıcı Bellek Uygulamaları, İngilizce Hazırlık Destek-Atlama Kurslarında Öğren-Uygula Tekniği gibi
Akademik Çözümlemeler
Sadece
                                                        English Anchor Language School'da

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder