1 Mayıs 2014 Perşembe

YDS BAĞLAÇ SORULARI

KPDS 2012 Sonbahar

One of the challenging decisions that hospitals are to make when purchasing a technology-based system is ---- they want to focus more on the doctor ---- the patient.

A) neither / nor neither ve nor sonrasında kullanılacak yapı birbiriyle aynı olmak zorundadır. Bu soruda neither sonrasında bir cümle nor sonrasında ise bir isim kullanılmıştır. Bu şık elenir.
B) whether / or DOĞRU CEVAP whether eylemden, sıfatlardan ve edatlardan sonra kullanılarak belirsizlik, ikilem aktarabilir.
C) rather / than rather ... than ... boşluklardan sonra gelen yapıların aynı olmasını gerektirir ( rather sıfat than sıfat, rather eylem than eylem). Bu soruda neither sonrasında bir cümle nor sonrasında ise bir isim kullanılmıştır. Bu şık elenir. 
D) as well / as 1. as well as ek olarak anlamına gelir ve ortasından değil arkasından isim alır.
2. DİKKAT: may as well = might as well = should --> Bu kalıp şu şekilde yanıltıcı olabilir: I might as well study harder as all other students do. Soruda may veya might kullanılmamıştır. 2. as benzetme amacıyla kullanılmıştır.
E) both / and both ve and sonrasında kullanılacak yapı birbiriyle aynı olmak zorundadır. Bu soruda neither sonrasında bir cümle nor sonrasında ise bir isim kullanılmıştır. Bu şık elenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder