5 Nisan 2013 Cuma

2013 YDS (Yabancı Dil Sınavı/ YDS Dil Sınavı ) Hakkında Bilgiler

ÖSYM YDS SINAVI HAKKINDA RESMİ BASIN DUYURUSU (4 Ocak 2013)
Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik, 4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bu Yönetmelik gereği; Merkezimiz tarafından bazı dillerde yılda iki kez olmak üzere Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı (YDS) yapılacaktır. Sınavın ilk uygulamasının 7 Nisan 2013 tarihinde yapılması planlanmaktadır. 2013 yılından itibaren ÖSYM tarafından, yabancı dil bilgisi seviye belirlemeye yönelik olarak, sadece Yabancı Dil Seviye Belirleme Sınavı (YDS) yapılacaktır. Diğer yabancı dil bilgisi seviye belirleme sınavları (ÜDS/KPDS vb.) yapılmayacaktır. Ayrıca; ÖSYM tarafından uygulanan ve içeriğinde yabancı dil sorusu/testi bulunan sınavlarda yabancı dil sorusu/testi bulunmayacak, bu adayların sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde YDS’den alacakları puanlar kullanılacaktır. Bu nedenle, 2013 yılından itibaren ÖSYM tarafından yapılan KPSS, TUS, DUS vb. sınav ve yerleştirme işlemleri ile ÜDS/KPDS sonuçlarını kullanan diğer kamu/özel kurum ve kuruluşların sınav/yerleştirme işlemlerine katılacak adayların, yabancı dil yeterliğinin belirlenmesi için 7 Nisan 2013 tarihinde yapılması planlanan YDS’ye katılmaları yararlarına olacaktır. Kamuoyuna önemle duyurulur.
Kaynak : ÖSYM BAŞKANLIĞI
2YDS BAŞVURMA KOŞULLARI
YDS’ye, yabancı dil koşulunu karşılamak üzere doçent veya doktora/sanatta yeterlik adayları, lisansüstü eğitim almak isteyen adaylar, dil tazminatı almak isteyen kamu personeli ve KPSS sınav sonucuna ek olarak yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyen adaylar girebilir.
Kaynak : ÖSYM BAŞKANLIĞI 

Kelime seviyenizi belirlemeden YDS sınavına girmeyin!

YDS Başvuru İşlemi
7 Nisan 2013 YDS’ye başvuruda bulunacak adayların, 18-27 Şubat 2013 tarihleri arasında, ÖSYM’nin www.osym.gov.tr İnternet adresinde yayınlanacak olan 2013 YDS İlkbahar Dönemi Kılavuzu ve Aday Başvuru Formunun çıktısını almaları gerekmektedir. Önemli Not 1: ÖSYM’nin internet sitesi hariç, hiçbir merkezde kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmamaktadır. Önemli Not 2: Başvurunuzun geçerli sayılabilmesi ve zaman kaybınızı en aza indirebilmek için aşağıdaki açıklamaları lütfen dikkatle okuyunuz ve (ÖSYM tarafından) verilen talimatlara uygun hareket ediniz: a) Son 2 yıl içinde (2011-2012) ÖSYM tarafından yapılan herhangi bir sınava başvuru merkezleri aracılığıyla başvurmuş olan adaylar: 2013 YDS İlkbahar Dönemi sınav başvurunuzu bireysel olarak İnternet aracılığıyla yapabilirsiniz. Ya da yine başvuru merkezlerini tercih edebilirsiniz. b) Son 2 yıl içinde (2011-2012) ÖSYM tarafından yapılan herhangi bir sınava, başvuru merkezleri aracılığıyla başvurmamış olan adaylar: 2013 YDS İlkbahar Dönemi sınav başvurusunu, başvuru merkezleri aracılığıyla yapmanız gerekmektedir. Size en yakın ÖSYM başvuru merkezini, ÖSYM Sınav Merkezi Koordinatörlükleri sayfasından öğrenebilirsiniz.. c) Yabancı uyruklu adaylar için: Daha önce ÖSYM’den Y.U. almayan ve 7 Nisan 2013 YDS’ye girmek isteyen yabancı uyruklu adaylar, sınav başvurusunu, başvuru merkezleri aracılığıyla yapmalıdırlar.
Kaynak : ÖSYM BAŞKANLIĞI 

YDS İngilizce Örnek Sorular

Kaynak : ÖSYM BAŞKANLIĞI 

ÖNEMLİ: YDS Örnek Soruları ÖSYM tarafından KPDS çıkmış sorularından derlenmiştir. Önceki KPDS sınavlarını çözmek YDS sınavında avantaj

Önceki yıllara ait KPDS sınavları ve kelimeleri için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder