27 Mart 2013 Çarşamba

IELTS NEDİR?

IELTS NEDİR?
       * Sınav sonuç belgeleri sınav tarihinden sonraki 13. gün kapalı zarflarda kurye ile adaylara gönderilir ve yaklaşık 3 gün içerisinde adayların eline ulaşmış olur.

       * IELTS sınav sonuçlarınızı sınav tarihinden sonraki 13. gün resmi internet sitesinden görüntüleyebilirsiniz. 
http://www.britishcouncil.org/tr/turkey-learning-exams-how-to-register-to-ielts.htm  Bu işlem için adayın başvuru esnasında bildirmiş olduğu kimlik numarası,aday numarası ve doğum tarihi bilgilerine gereksinim vardır.
IELTS ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz
IELTS: International English Language Testing System, İngilizce’nin geçerli olduğu ortamlarda eğitim almak veya çalışmak isteyen adayların İngilizce dil seviyesini ölçmek için hazırlanmış bir sınavdır.
IELTS, British Council (BC), University of Cambridge English For Speakers of Other Languages (ESOL) ve International Development Programme of Australian Universities (IDP) tarafından ortaklaşa geliştirilen bir dil sınavıdır.
IELTS Türkiye'de, İstanbul, Ankara ve İzmir’de uygulanır fakat bu sınavın bütün başvuru işlemleri sadece British Council İstanbul ofisinden yapılmaktadır.
IELTS, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, İngiltere ve Amerika gibi birçok ülkelerdeki üniversite ve şirketler tarafından kabul edilmektedir.  Türkiye’de IELTS’i kabul eden üniversite ve şirket sayısı ise gün geçtikçe artmaktadır. Örneğin: Boğaziçi, Bilkent, Bilgi, Yeditepe Üniversiteleri ve THY, Yapı Kredi ve Akbank gibi. Ayrıca göçmenlik büroları ve devlet kurumları da IELTS sınavını tanımaktadırlar.
IELTS Sınavı Academic ve General Training olmak üzere iki modül seçeneğine sahiptir. General Training modülü genelde göçmenlik başvuruları için tercih edilir, Academic modül ise eğitim alanında yapılan başvurularda tercih edilmektedir. IELTS sınavını hangi modülde almanız gerektiğini, mutlaka sizden bu sınavı almanızı isteyen kuruma sorarak emin olunuz.
SINAV FORMATI
IELTS Sınavı Listening (Dinleme), Reading (Okuma), Writing (Yazma) ve Speaking (Konuşma) olmak üzere 4 bölümden oluşmaktadır. Konuşma bölümü hariç, toplam sınav süresi 2 saat 45 dakikadır.

IELTS BİLGİ KİTAPÇIĞI
IELTS Aday bilgi kitapçığından daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
IELTS SINAVINA TÜRKİYE’DE HANGİ ŞEHİRLERDE GİREBİLİRİM?
IELTS sınavına Istanbul, Ankara ve Izmir şehirlerinde girebilirsiniz.
TEST SONUÇLARI
Sınav tarihinden sonra 13. gün Test Sonuç Raporunuz kurye ile adresinize gönderilecektir. Test Sonuç Raporunda, Listening, Reading, Writing ve Speaking bölümlerinin ayrı olarak 9 üzerinden değerlendirmesi ve bunların ortalaması olan sonuç notunuz yeralmaktadır.
HANGİ KURUMLAR IELTS SINAVINI KABUL EDİYOR?

IELTS Avusturalya, Yeni Zelanda, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ve Ingiltere başta olmak üzere birçok ülkede, üniversite başvurularında kabul edilmektedir.
Amerika Birleşik Devletlerinde, 1400’den fazla üniversite ve kurum IELTS sınavını kabul etmektedir. Tüm listeyi görmek için www.ielts.org sitesinden yararlanabilirsiniz.
Amerika’da öğrenim görmek ya da çalışmak isteyenler için IELTS hizmet ve kalite sunmaktadır. IELTS, dünya çapında 120 ülkede 300 test uygulama merkezinde, senede 48 test ile hizmet vermektedir. Teste bir kere girenler bir sonraki sınavda tekrar şanslarını deneyebilirler. Amerika dışında, İngiltere, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda ve göçmenlik ofisleri dahil olmak üzere İngilizce konuşulan eğitim kurumu ve profesyonel kurum IELTS’i kabul etmektedir. IELTS, dil değerlendirmede en yüksek uluslararası standartlara sahiptir. Test , IELTS’e en güvenilir test sonucu itibarını kazandıran, yüz yüze konuşmanın yanı sıra okuma, yazma ve dinleme bölümlerinden oluşmaktadır.
AVRUPA BIRLIĞI ORTAK DIL KRITERLERI (THE COMMON EUROPEAN FRAMEWORK-CEF-)
Avrupa Birliği Ortak Dil Kriterleri, dil öğrenim seviyelerini net, anlaşılır standardlarla belirleyen ve kişinin hangi seviyede neler yapabileceğini açıklamaya yönelik, Avrupa Konseyi tarafından belirlenmiş bir programdır. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye European Language Portfolio websitesinden ulaşabilirsiniz.
Avrupa Birliği Ortak Dil Kriterleri dil becerilerini 3 ana bölümde inceler:
A (basic user-sınırlı kullanıcı)
B (independent user-bağımsız kullanıcı)
C (proficient user-yetkin kullanıcı)
Her bölüm kendi içinde 2 seviyeye ayrılır (A1, A2, B1, B2, C1, C2).
Bu kriterlerle IELTS Sonuçlarını karşılaştırmak isteyen adaylarımız aşağıdaki tablodan yararlanabilirler.
Guided Learning HoursCEF Levels IELTS band (approximate)
Approx. 1000 – 1200 hours C27.5+
Approx. 700 – 800 hours C16.5/7
Approx. 500 – 600 hours B25/5.5/6
Approx. 350 – 400 hours B13.5/4/4.5
Approx. 180 – 200 hours A23
Approx. 90 – 100 hours A11/2
NASIL BAŞVURU YAPABİLİRİM?
Başvuru için izlenecek adımlar
1.IELTS’İN HANGİ VERSİYONUNA GİRMENİZ GEREKTİĞİNİ BELİRLEYİN
a. Akademik 
b. 
Genel Eğitim
2. SINAV TARİHİ VE SON KAYIT GÜNÜNÜ ÖĞRENİN
Kayıtlar sınav gününden en geç 4 hafta öncesine kadar kabul edilir
Kontenjan olduğu takdirde, sınav tarihinden önceki 3. hafta içinde sınavlar departmanından alınan onay ile gerçekleşen başvurular gecikme bedeline tabii tutulur.
Gecikme Bedeli: £30
3. IELTS SINAVI BAŞVURU ÜCRETİNİ British Council Banka hesabIna yatIrIn:
2010 IELTS Test ücreti £120
* LÜTFEN KAYIT FORMUNUZU GÖNDERMEDEN ÖNCE SINAV ÜCRETİNİ YATIRIN.
SINAV ÜCRETİ ÖDENMEDEN YAPILAN BAŞVURULAR KABUL EDİLMEYECEKTİR.
£ (Sterlin) Hesabı
Is Bankası
Beyoğlu Şubesi
Şube Kodu: 1011
Hesap No: 3150992
Swift Code: ISBKTRISXXX
IBAN CODE: TR160006400000210113150992

Dekontun açıklama bölümüne mutlaka şu bilgileri yazdırın: Adınız, Soyadınız, gireceğiniz sınav tarihini ve IELTS sınav ücreti ibaresi
4.SİTEMİZDE YERALAN ELEKTRONİK IELTS BAŞVURUSUNU EKSİKSİZ BİR ŞEKİLDE TAMAMLAYIN, 100 KB’I geçmeyecek BİR adet RESMİNİZİ ekleyerek bİze gönderİn ve ORJİNAL başvuru formunu sInav günü teslİm edİlmek üzere doldurun
Orjinal başvuru formunun doldurularak sınav günü teslim edilmesi gerekmektedir.
Elektronik başvurunuzu gönderdikten sonra 3-5 gün içerisinde, formda belirtmiş olduğunuz email adresine aday numaranız ile beraber kayıt onayınız gönderilecektir
Elektronik IELTS başvurunuzu tamamladıktan sonra ve sınava gelmeden önce “Adaylara Uyarılar” dökümanını (sadece İngilizce) indirerek okumuş olduğunuza emin olunuz.
5 iş günü içerisinde kayıt onayınız email adresinize gelmezse lütfen bizi 212 355 5657 numaralı telefondan arayın.
Sınav tarihine yaklaşık bir hafta kala, web sitemizden aday numaranız ile yazılı ve sözlü sınav tarihlerini, saat ve yer bilgilerini öğrenebilirsiniz. IELTS Sınavınızın sözlü bölümü, yazılı tarihinden bir kaç gün önce yada sonra yapılabilmektedir. Dolayısıyla, tarih&saat&yer bilgilerinizi web sitemizden zamanında kontrol etmenizi rica ederiz.
Adayların sözlü sınav tarih ve zamanını seçme şansı bulunmamaktadır ancak sınav merkezimiz özel durumu olan adaylara yardım edebilme şansına sahiptir.
Bu nedenle yurtdışından gelen yada özel durumu olan adaylarımızın kayıtlarını tamamladıktan hemen sonra ielts@britishcouncil.org.tr adresine durumlarını bildiren bir e-posta göndermeleri gerekmektedir.
Önemli Hatırlatma
IELTS SÖZLÜ VE YAZILI SINAV GÜN, YER VE SAAT BİLGİLERİ ADAYLARA EMAIL İLE GÖNDERİLMEMEKTEDİR. ADAYLARIN, KENDİLERİNE ONAY EMAILI İLE GÖNDERİLEN ADAY NUMARALARINI KULLANARAK, SINAVA BİR HAFTA KALA, WEB SİTESİNDEN BİLGİLERİNE BAKMALARI GEREKMEKTEDİR

BRITISH COUNCIL SÖZLÜ SINAVINI KAÇIRAN ADAYLARDAN SORUMLU DEĞİLDİR

ONLINE BAŞVURU FORMUNUZA YÜKLEYECEĞİNİZ FOTOĞRAF TEST SONUÇ RAPORUNUZDA KULLANILACAKTIR.
LÜTFEN YÜKLEYECEĞİNİZ FOTOĞRAFIN AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞ KURALLARA UYGUNLUĞUNDAN EMİN OLUN. UYGUN OLMAYAN FOTOĞRAFLAR İLE GÖNDERİLEN BAŞVURULAR KABUL EDİLMEYECEĞİNDEN KAYIT ONAY SÜRENİZİ UZATACAKTIR.
Fotoğraf Standartlarında Önemli Değişiklik: 1 Ocak 2010 tarihi itibari ile IELTS başvurularında kullanılacak olan fotoğrafların sadece boyundan yukarısını kaplayacak şekilde ön cepheden ve gözlüksüz olması gerekmektedir. Bu şartlara uymayan fotoğraflı başvurular kabul edilmeyecektir. 31 Aralık tarihine kadar kayıt yaptıran adaylar bu kural değişikliğinden etkilenmeyecektir.
Boyut
Fotoğrafın büyüklüğü maximum 100KB olmalıdır.
Potoğrafınız jpg formatında ve kare olmasına özen gösteriniz.
İçerik
Fotografta katılımcının yüzünün tamamının ön cepheden görünüyor olması gerekmektedir.Kişinin gülümsemeyen bir ifade ile gözlerinin açık olması ve kameraya yönelmiş olması zorunludur. Katılımcının vücudunun omuz aşağısındaki herhangi bir bölümü görünmemiş olmalıdır. Fotoğraf diğer nesneleri ya da fazladan insan görüntüsü içermiyor olmalıdır. Katılımcı fotoğrafta dikey olarak yerleştirilmiş olmalıdır.
Fotoğraf, katılımcının son 6 ay içinde çektirmiş olduğu yeni bir fotoğrafından alınmış olmalıdır.
Baş Pozisyonu
Katılımcı doğrudan kameraya bakmalıdır.
Başın, yukarı, aşağı ya da yanlara bakmıyor olması gerekir.
Arka plan
Kişi, düz, açık renkli bir arkaplanla çevrelenmiş olmalıdır.
Odak/Çözünürlük
Bütün yüz ortaya odaklanmış olmalı.
Yüzün nitelikleri kolayca ayırt edilebilir olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder